Hvordan få deg Google-konto når du ikke har G-mail adresse

En Google-konto kan være nyttig til mange ting. Det gir tilgang til flere av Google sine tjenester. Spesielt finner jeg Google dokumenter svært nyttig. Du trenger ikke selv å ha egen G-mail adresse for å få deg Google-konto.

Dersom du f.eks. har en hotmail-konto kan du bruke denne, også ved pålogging. Ved første gangs pålogging må du registrere deg for å få en Google-konto koblet til din ordinære e-post adresse. Gå f.eks. til http://docs.google.com/ og klikk på «sign up»/»registrer» oppe til høyre:

Skjermdump fra velkomstbildet til Google drive

Ved å klikke «sign up»/»registrer» kommer du til et klassisk registreringsskjema du må fylle inn med en del personalia. I feltet for e-post adresse kan du altså fylle inn med din ordinære e-post adresse selv om den er av annen type e-post adresse enn G-mail. Du bruker denne e-post adressen når du senere skal logge inn på Google-tjenester, f.eks. Google disk/drive.

Å ha en Google-konto gjør deg utsatt for innsamling av din databruk til Google. I hvilken grad man bør bekymre seg over dette er ikke jeg den rette til å svare på. Du kan lese litt om personvern hos Google her. Du kan også kontakte @112bl på twitter som har markert seg med skepsis til det å gi Google for mye informasjon.

Om du ikke har noen e-post adresse fra før, eller om du av andre grunner ønsker å etablere en ny G-mail adresse, går du til http://mail.google.com/ og klikker på «create new account» oppe til høyre:

Skjermdump fra velkomstskjermen til G-mail

Når du har G-mail adresse, har du samtidig opprettet Google-konto med tilgang til Google sine tjenester og du trenger ikke gå gjennom noen ytterligere registreringsprosess. For å opprette G-mail adresse, gå til http://mail.google.com/ og velg «Registrering» oppe til venstre.

6 Responses to “Hvordan få deg Google-konto når du ikke har G-mail adresse”

 1. Hei,
  Hyggelig at du refererer til meg, men for ordens skyld vil jeg si at også jeg bruker tjenester fra Google 🙂

  Jeg tar mange grep for å beskytte meg mot den akkumulering av persondata som Google (og andre) gjør – men først og fremst finner jeg det svært betenkelig (for ikke å si uakseptabelt) at offentlige myndigheter tvinger brukere, politikere og borgere til å få sine data lagret hos Google.
  Det er denne sammenblandingen jeg er motstander av (i innlegget du liker til).

  Fin blogg du har – veldig bra å prøve ut de digitale mulighetene som gjør kommunikasjon mellom mennesker både enklere og morsommere.

  PS: Om du skal dele utforming av dokumenter mellom flere (dvs. at mange skal skrive et dokument sammen), kan du ta en titt på denne http://piratepad.net (trykk videre på linken).

  Alt godt videre,

  • Jørn Kippersund sier:

   Takk for kommentar, Britt!

   Det er viktig med «vaktbikkjer» for personvernet, ære være de som står på for det! Selv har jeg ikke problem med å se betenkelighetene med å overlate personlig informasjon til store datafangere a la Google, noe f.eks. denne saken http://www.dagbladet.no/2012/10/15/nyheter/usa/valg/utenriks/politikk/23876779/ er med å begrunne.

   Samtidig er det en balansegang der man må avveie hensynet til funksjonalitet og brukerdeltagelse opp mot de mer prinsipielle hensyn. I små dugnadsmiljøer der man allerede har massiv og dysfunksjonell samhandling via e-post (ofte G-mail!), vil samarbeidsplatformer som Google tilbyr gjennom Google dokumenter innebære stor forbedring av samhandlingen.

   Takk for tips om Piratepad. Ved første øyekast savner jeg en lenke av typen «Om piratepad» (hvem står bak?) og funksjoner av typen navigerbart dokumentarkiv. Jeg skal defintivt kikke nærmere på den. Bare navnet vil nok gjøre at mange vegrer seg for å ta i bruk en slik løsning.

   Min litt egoistiske tilnærming er at jeg tar i bruk tjenester jeg opplever som nyttige, og så håper jeg av hele mitt hjerte at personvernforkjempere og myndigheter klarer å holde tilbyderne i ørene.

 2. «Pad» var kun ment som eksempel for å illustrere andre alternativer (som også wiki er). Om Pad software kan du se mere her http://etherpad.org/features/
  Linken min var til tilfeldig sted hvor den er tilgjengelig om du selv ønsket å se den «live». Pad finnes på mange nettsteder (og følgelig under mange forskjellige domene-navn), og er også fri programvare om en ønsker å laste ned for å installere selv.

  Altså kun eksempler for programvarer/tjenester som kan være nyttige (for noen).
  En må finner frem til det en selv liker, de preferanser en har og de oppgaver en skal løse.

  Ang. personvern så skal ikke myndighetene eksponere borgernes private data, ei heller tvinge noen via Google. Det er en vesentlig stor forskjell på om du og/eller jeg bruker Gmail etc., oss i mellom – enn at stat, kommune eller myndighet og offentlige tjenester gjør dette. Sistnevnte grupper er også en fare for rettsikkerhet. Og i denne siste konteksten har jeg formeninger om bruk av Google.

  PS: EUs datatilsyn, representert med det franske CNIL som nå håndterer Google på vegne av EU, la ut følgende melding i dag: http://www.cnil.fr/english/news-and-events/news/article/googles-new-privacy-policy-incomplete-information-and-uncontrolled-combination-of-data-across-ser/
  og Datatilsynet har også lagt ut en artikkel relatert dette: https://www.datatilsynet.no/Nyheter/2012/Utfordrer-Google/