The Pomodoro Technique® – 25 minutters fokusert arbeid gjør underverker

The Pomodoro Technique Studenten Francesco Cirilli var misfornøyd med hvordan dagene hans forsvant uten at han egentlig fikk gjort noe som helst. Han satte seg fore å finne ut om han var i stand til å jobbe 10 minutter fokusert uten avbrudd. For å finne dette ut, brukte han en kjøkken-timer, formet som en tomat (italiensk: «Pomodoro»). Han satte «tomaten» på 10 minutter og begynte å arbeide/lese. Hvis han ble avbrutt – av andre eller av seg selv ved at ha plutselig kom på noe – satte han timeren tilbake til 10 minutter. Slik holdt han på helt til han klarte 10 minutter sammenhengende. Når timeren da ringte, tok han seg en velfortjent pause.

 

Cirillo oppdaget at dette var en effektiv måte å sikre seg mot avbrudd, også da han var ferdig med studiene og skulle ut i arbeidslivet. Etterhvert utvidet han tomat-perioden til 25 minutter. En slik arbeidsøkt på 25 minutter kaller han «en tomat». Alt arbeid han vil gjøre kan så deles opp i tomater. Cirillo har utivklet en hel metode rundt dette prinsippet. Hele metoden er godt beskrevet med gratis nedlastbar instruksjonsbok på www.pomodorotechnique.com. Anbefales!

3 Responses to “The Pomodoro Technique® – 25 minutters fokusert arbeid gjør underverker”

  1. Stine sier:

    Tusen takk, er selv aktiv 15 minutter av gangen med tidtaker, men fokusert er jeg ikke hele tiden. Dermed synker effektiviteten. Dette skal jeg jammen prøve!

  2. Dette høres spennende ut, denne laster jeg ned akkurat nå. Kanskje jeg burde gi en kopi til arbeidskollegene også 😉