Kvitteringer til reiseregninger – verdt sin egen innboks!

Reiseregninger er en oppgave mange utsetter. Noen utelater rett og slett å sende inn reiseregningene. Pussig egentlig, da man sjelden har så godt timebetalt som når man bruker 5 minutt på skrive en reiseregning sammenlignet med å la være å sende den inn i det hele tatt.

En forutsetning for å kunne klare seg med bare 5 minutt på reiseregningen er at man har enkel og ryddig tilgang til kvitteringene fra reisen. Etter at jeg fikk meg en egen dedikert innboks til disse kvitteringene, ble innsendinger av reiseregninger en lek. En enkel plastlomme ble svaret. At den er gjennomsiktig gjør at man oppfyller kravene til en perfekt innboks:

– oversikt over oppgavene i innboksen (takket være gjennomsiktigheten)
tilgjengelig både der du samler inn oppgavene (på reisen) og der du løser oppgavene (ved PC’en når du fyller ut reiseregningen)
enkelt å fjerne oppgavene når de er løst
– oppgavene  (kvitteringene) ligger der trygt – de blir ikke fjernet før de oppgaven løses i form av at reiseregningen utfylles og sendes inn

Min perfekte innboks for kvitteringer til reiseregninger ser slik ut:

Innboks for reisekvitteringer

Den perfekte innboks for reisekvitteringer

De fleste kan vel skrive under på at summen av lommebok, jakkelomme, bukselomme m.fl. ikke fungerer like bra som innboks for dette formålet.

Den enkle plastlommen med knapp er lett å ha i jakkelomma eller PC-veska mens jeg er ute på reise. Alle papirkvitteringer havner her. Den fungerer både som en trygg innboks for kvitteringene og som en påminnelse om at reisregningen for turen enda ikke er skrevet. Legger jeg den på kjøkkenbenken (som jo også er en innboks) når jeg kommer hjem, er den eneste måten å få den bort derfra på å faktisk fylle ut reiseregningen.

Når du lurer på å utsette hele skrivingen av reiseregningen hjelper det alltid å stille seg de to effektive spørsmålene ved utsettelsesatferd:

– forsvinner oppgaven?
– blir den lettere med tiden?

God reise!

 

5 Responses to “Kvitteringer til reiseregninger – verdt sin egen innboks!”

 1. Ingvild sier:

  Hva med en skuff der man kaster alle krøllete kvitteringene oppi gjennom hele året? Det blir koselig å gjenoppleve året sett gjennom fergebilletter og P-lapper.. Det er derfor jeg gleder meg sånn til jula, at jeg får lov å gjøre dette «kosearbeidet» M-)

  • @Ingvild Systemet ditt er ikke ulikt mitt når det gjelder firmaregnskapet. Alt havner i én hylle og samles sammen og sendes pent og pyntelig til regnskapsfører når året går i kring. En skuff kan da virkelig være en rimelig trygg innboks den! Det å slippe å tenke på disse bilagene i resten av året er jo en kjempegevinst i seg selv. Men hva angår reisregninger som _andre_ skal betale, kan det være greit å få de unna fortløpende. Ønsker du deg en plastmappe til jul? 🙂

 2. Har noe lignende, selv om det ikke er til de reiseregningene jeg ikke har

  Kamelryttersken postet sist: «Nå har a gjort det igjen» http://karavanseraiet.no/?p=1557

 3. Har fått spørsmål om hvor jeg får tak i denne plastikkmappen. Jeg kjøpte min egen i en bok- og papirhandel – for lenge siden. Ser ofte etter tilsvarende når jeg er i slike butikker, men det er vanskelig å finne noen som er like hensiktsmessig. Prøvde å google litt på nettet og fant til slutt denne – http://bit.ly/dJnsVu – som nok kan gjøre susen.

 4. eeee sier:

  Noen som kjenner til et enkel gratis skjema for reiseregninger på nettet? I kke statens, det er for tungvindt…