Workflowy – felles handleliste for familien

Det fins utallige prosjektverktøy for deling av oppgavelister. Lakmustesten på funksjonalitet er om verktøyet kan brukes som delt handleliste for en familie. Nettopp handleliste er et viktig prosjektverktøy i en typisk husholdning. Man kommer ofte på det man trenger å kjøpe når man er utenfor handlekontekst («Oi, nå tok vi siste lyspæra! Oi, til frokost var det tomt for egg i kjøleskapet!»), da gjelder det å kunne fange tanken og legge den et sted hvor den blir håndtert i tide. Å sende mail til din egen innboks fungerer i denne sammenhengen dårlig fordi det ikke er sikkert det er du som skal handle, og fordi det fort blir svært mange element.

En delt handleliste må ha følgende funksjonalitet:

– enkel deling uten behov for å taste passord hver gang
– alle brukere må ha like rettigheter til å legge inn ting som skal handles
– mobil tilgang, også for redigering
– enkelt å merke oppgaver/varer som utført/kjøpt, også fra mobil

Workflowy i praksis

Slik ser det ut i praksis når man f.eks. er på butikken. Man klikker «complete» for hver oppgave som løses

Workflowy (takk til Tarjei Vassbotn for tips!) er et verktøy som har overrasket meg positivt og som vår familie bruker daglig. Min personlige bruk går i all hovedsak kun til felles handleliste, men verktøyet kan brukes til en rekke andre prosjekter, f.eks. huskelister til ferien, planlegging av konfirmasjon, eller for den saks skyld arbeidsplanlegging for mindre virksomheter.

Workflowy er i utgangspunktet webbasert, men fungerer strålende mobilt (kun testet på iPhone). Ved å registrere seg på nettsiden, kan man lage lister, og disse kan bygges ut med ulike nivåer nærmest i det uendelige. Med enkle klikk merker man oppgaver som «completed», og man kan så velge om man vil se oppgavelisten med eller uten «completed tasks».

 

 

 

 

 

Deling

I gratis-utgaven av Workflowy deler du lister via «secret link»

Du kan velge hvilke «tråder» i oppgavelisten du vil dele, og med hvem. Du sender bare linken. I gratisutgaven får du bare dele ved hjelp av hemmelig lenke. Dette syns jeg er den beste måten å dele på! Det krever nemlig ingen pålogging for den du deler med. Vedkommende må bare ha lenken tilgjengelig, f.eks. som bokmerke og vips er vedkommende i gang med å legge til oppgaver eller merke oppgaver som fullført.

 

 

Mobil «app»

Velg «Legg til på Hjem-skjerm» når du står i Safari, for å få direkte tilgang til Workflowy fra eget icon på din iPhone

Workflowy fins i utgangspunktet ikke som app, men fungerer som dette i praksis ved at du åpner den i nettleseren på iPhone og så velger «Legg til på Hjem-skjerm». Du får da et eget ikon der du kan klikke deg rett inn i handlelisten.

Hva sier du?

Har du erfaring med Workflowy? Vil du anbefale andre verktøy til formålet felles handleliste i familien?

11 Responses to “Workflowy – felles handleliste for familien”

 1. Spanande, interessant å sjå om Workflowy veks og blir noko for alle (les: oppkjøpt av Google / MS / Facebook?)

  Workflowy er eit strålande enkelt verkty, det tok ikkje mange minutta med bruk før eg rett og slett kjøpte lisens berre fordi eg vart så glad i det enkle og funksjonelle. Kosta ikkje akkurat skjorta, så desse utviklarane syns eg fortente dei få kronene dei ba om. t

  Vi har brukt det i vår på eit prosjekt internt, delt ei oversikt mellom 3-4 kollegaer og nokre studentar, forsøksvis med @nick og #hashtags for å strukturere/filtrere. Det fungerte godt men alle lot seg sjølvsagt ikkje rive med umiddelbart, så bruken var, som vanlig med nye verktøy, relativt variabel.

  Når det gjeld handlelister, har vi i fleire år brukt Remember The Milk. Ulike lister for dagligvarer, julegaver etc. Enkelt, synkronisert og ferdig pålogga (app), funkar fint.

  Til tider bidreg vel også Evernote litt i dette landskapet. Avkryssingsboks-funksjonaliteten er ypparlig, dei lagar strålande apps og kviler ikkje på laurbæra. Om berre alle andre laga like god tekst-editor i mobil-app som Evernote!

  • Jørn Kippersund sier:

   Takk for tips! Har hørt mye positivt om Remember the milk, men ble fanget av Workflowy først 🙂 Noe av det jeg syns er veldig positivt er at om man ønsker å dele listene med «ikke-geeks», så er det nok å sende en lenke, og vips – så er de i gang. Ingen app-installering.

   Mhp Evernote, så kjenner jeg ikke til avkryssingsboks-funksjonaliteten. Dessuten; Kan man nå dele notater i Evernote også til andre mobil-app? Kunne ikke det tidligere

 2. Testet en liten stund nå, og må si det ser meget lovende ut. Enkelt og greit, har lært alle funksjonene på null tid og ikke minst: jeg får inntrykk av at det «bare funker». Sitter og finpusser handlelisten på web, og ser at listen på mobilen oppdateres automagisk kort tid etter. Ser for meg en høy WAF på denne.

  Den finnes som app til iOS ihvertfall, men sikkert ikke stor forskjell fra webappen

  • Jørn Kippersund sier:

   Det var nettopp den enkle og nedstrippede og enkle funksjonaliteten jeg falt for. Og hvis du mener det jeg tror du mener med WAF – så ja 🙂 «Ikke-geek» blir veldig enkelt koblet på kun med å få tilsendt en lenke

 3. Håkon sier:

  Skal gi Workflowy ein sjanse, men det ser ut som ein variant av Goggle Disk/Docs. Så lenge føremålet berre er handleliste tenkjer eg vel i utgangspunktet at andre verktøy er betre.

  Sjølv brukar eg Cloudlist som handlelisteapp og er rimeleg nøgd med den. Veldig greit å kunne legge til nye varer, og deretter krysse/avkrysse når varene skal handlast. Litt treig oppdatering av lista, men hovudproblemet uansett verktøy er vel å få resten av familien til å slutte opp om den aktuelle måten å gjere tinga på 🙂

  • Jørn Kippersund sier:

   Takk for kommentar Håkon! Når formålet er «delt handleliste» har Workflowy noen vesentlig fordeler fremfor Google Disk syns jeg:

   – klikk «complete» for å fjerne hele oppgaven, man må ikke bruke rette-tast for å slette som på google disk
   – direkte ett-klikks tilgang fra icon på telefon, uten innloggings- eller oversiktsskjerm
   – deling til «ikke-geek» kun med å sende lenke, ingen pålogging eller installering (utenom bokmerke)
   – flere «tråder» med mulighet for underpunkt
   – veldig kjapp synkronisering som gjør at nye ting man skal huske enkelt dukker opp under handleturen uten «refresh»

   Mhp. Cloudlist, så har jeg forsøkt den og fikk den liksom ikke til å funke. Turte da i alle fall ikke å lansere den overfor ikke-geeken.

   • Håkon sier:

    Har testa Workflowy, og dette verka som eitt potensielt nyttig verktøy for prosjekt/delprosjekt o.l.

    Når det gjeld felles handleliste for familien, meiner eg fortsatt at der er andre meir eigna verktøy. For meg er det tre viktige kriterier:

    – enkelt å legge inn lister/varer/mengde
    – enkelt å krysse/stryke ut varer når du går rundt i butikken
    – god synkronisering

    Etter å ha brukt Cloudlist ein periode, har eg no kome over ein app som tilfredsstiller desse kriteria: Out of Milk. Denne slår Cloudlist på eitt vesentleg punkt; synkronisering.

    • Takk igjen for kommentar. «Out of milk» må testes forstår jeg. Er enig i kriteriene dine, og at Workflowy skårer litt dårlig på spesielt dette med å legge inn aktuelle varer

 4. Jorg sier:

  Vel verdt å teste Wunderlist også. Det brukes flittig i husholdnigen hos meg.

  • Jørn Kippersund sier:

   Har hørt positivt om wunderlist også ja. Det jeg oppfatter Workflowy til å ha som en liten fordel, er altså dette at dersom du ønsker å dele listen med flere, er det tilstrekkelig å gi de lenken. De trenger ingen ny app, registrering eller passord.