Google Alerts – din egen søkeagent som leverer rett til innboksen

Liker du å følge med på om det skrives noe nytt om deg? Om firmaet ditt? Om kommunen din? Om faget ditt? Om produktene dine? Om boka di? Endeløs surfing rundt på nettsteder for å sjekke er heldigvis ikke nødvendig. Google alerts gjør jobben automatisk.

Alle kan google, men vi gidder jo ikke å gjøre det hver dag. På http://alerts.google.com/ kan du lagre flere søk som så blir levert til deg på e-post hver gang det postes noe nytt som inneholder søkeordet. Selv har jeg for eksempel lagt inn «Innbokskontroll» som søkeord. Om noen skriver om innbokskontroll får jeg vite om det, noe som selvsagt er nyttig for meg.

Kanskje dette tipset kan spare deg for litt surfetid?

One Response to “Google Alerts – din egen søkeagent som leverer rett til innboksen”

  1. kelprmy sier:

    Funker fett med google scholar også! Fant det ut midt i PhD’en. Spart meg for masse søkestress 🙂