Slik installerer du Boomerang for Gmail

Boomerang for Gmail (heretter bare Boomerang) er en glitrende mulighet til å få bedre innbokskontroll i Gmail. Les her om hvorfor det er en god idé å ta dette i bruk. Det er ikke vanskelig å installere. Funksjonaliteten til Boomerang er så bra at jeg regner med man snart får dette tilgjengelig som en prøvefunksjon direkte integrert i Gmail. Inntil videre må du installere det fra en 3.part. Her er alt du trenger å vite av praktisk informasjon:

  • Boomerang fungerer (foreløbig) bare i Firefox og Google chrome
  • Programtillegget installeres fra denne siden. Du må da akseptere at Bo0merang får tilgang til din Gmail-konto.
  • Resultatet fra Boomerang-bruk i form av meldinger som returneres til innboksen din, blir tilgjengelig også fra din iPhone eller iPad. Det er kun når du skal «instruere» Boomerang («send meg en melding om mottager ikke har svart innen 2 dager») at du må stå i Firefox eller Google chrome.
  • Du må velge engelsk som språk i din egen Gmail-konto
  • Boomerang fungerer også for de som bruker Google app (noe jeg selv gjør).
  • Boomerang er gratis, men man oppfordres til å betale dersom man liker det.
  • Boomerang er et programtillegg i nettleseren som installeres lokalt. Har du installert det på hjemme-PC’en er det altså fortsatt ikke tilgjengelig på jobb-PC’en uten at du installerer det der også.
  • Meldingene du har fjernet fra innboksen ved hjelp av Boomerang, er hele tiden tilgjengelige i Gmail under etiketten «Boomerang»
  • Når meldingene kommer tilbake til innboksen din, har de heftet på seg en svar-melding som forklarer at denne kommer tilbake til innboksen din via boomerang. Litt rotete, men forsåvidt nødvendig dersom du f.eks. har glemt at dette egentlig var en e-post du fikk for lenge siden
  • Meldinger du skriver for senere utsendelse, er tilgjengelig under etiketten «boomerang-outbox»

Kommentarer er stengt.