Facebook har visket ut generasjonskillene på historisk vis

Vi lever i et historisk svært smalt tidsvindu – der alle generasjoner bruker samme sosiale medium. Dette må man tilbake til leirbålets dager for å finne tilsvarende. Både mine barn, jeg selv og min far er aktive Facebook-brukere. For bare 2 år siden var de yngste på Nettby, de eldste ikke i et sosialt medium i det hele tatt, mens «midt-i-generasjonen» prøvde seg fram på Facebook.

Jeg har samme tilnærming til Facebook som jeg har til lokalavisen. Små og store nyheter, og en del unødig støy. Men jeg trenger ikke å få med meg alt, men det er morro å være innom stort sett hver dag. Morro, og ofte nyttig. Kjekt å vite hvem som ble ny rektor på gymanset i Volda f.eks.

Facebook er ikke en innboks, derfor gir den meg ikke stress. Jeg har valgt å ha på email-notification på den type ting som jeg ønsker å følge opp. Kommentarer på mine statusmeldinger, venneforespørseler og skriblerier på veggen min, havner i min hovedinnboks. Med innbokskontroll venner man seg fort til å raskt slette uvsentlige meldinger, og dermed representerer ikke de epostene noe stort problem – selv om det plutselig kommer 10 eposter om kommentarer på en statusmelding.

Som lege må jeg også ta noen ekstra moment i betraktning, noe Ottar Grimstad glimrende omtaler i sitt blogginnlegg hos tidsskriftet for den norske legeforening.

One Response to “Facebook har visket ut generasjonskillene på historisk vis”